Saatat ajatella matkapeite ei ole tarpeen, mutta todellisuudessa mikään ei voisi olla kauempana totuudesta. Ota selvää miksi.

Loman varaamisen jännityksessä, riippumatta siitä, mihin se perustuu, matkapeitteen varaaminen voi olla helppoa, kunnes “myöhemmin”. Valitettavasti tämä tekee todennäköisemmäksi, että päädyt ilman lainkaan – se voisi saada unohdettu tai voit yksinkertaisesti päättää olla ottamatta mitään pois.

Seuraavassa on joitakin vakuuttavia syitä, miksi sinun ei pitäisi välttää saada sitä.

Ilman sitä olet vastuussa kustannuksista, jos tarvitset sairaanhoitoa

Kukaan ei usko tarvitsevansa lääketieteellistä apua toisessa maassa. Suurimmaksi osaksi se ei todennäköisesti tapahdu, mutta et koskaan tiedä – ja se on kohta. Jos olisit lomalla eliniän Amerikassa ja sairastui – ehkä jopa tarvitse palata takaisin kotiin – lasku törmäisi tuhansia puntia. Se ei ole sellainen lasku, jota voisi käsitellä ilman minkäänlaista taloudellista stressiä.

Olisit omillasi, jos matkatavarasi katoavat.

Mitä tekisit, jos huomaisit, että matkatavarasi eivät olisi saapuneet määränpäähänne kanssasi? Ilman matkasuojaa sinun pitäisi hoitaa se itse. Jos sinulla olisi arvoesineitä siellä he olisivat poissa – mahdollisesti ikuisesti. Jos sinulla ei ole vakuutusta kattamaan arvo, mitä olit menettänyt, sinun olisi haarukka ulos ostaa ne erät uudestaan, jos niitä ei löytynyt. Rahan säästäminen vakuuttamatta saamalla voisi osoittautua vääräksi säästämiseksi.

Haluatko peruuttaa matkasi? Matkasuoja voi kattaa kustannukset

Kukaan ei halua olla sellaisessa asemassa, että heidän on peruutettava lomasuunnitelmansa. Onneksi useimmille se ei tapahdu, mutta jos se ei olisi hyvä tietää, voit vaatia takaisin kustannukset. Kaikki peruutukset eivät tietenkään kuulu, mutta tärkeimmät ovat. Jos esimerkiksi joku läheinen on vakavasti sairastunut, sinun olisi peruutettava suunnitelmasi, mutta jos olisit ollut vakuutettuna, vakuutusturvan pitäisi säätää tästä. Varoituksen sana kuitenkin: älä tarkista ehtoja politiikan harkitset varmistaa, että voit saada sopiva kansi tällaisia tilanteita.

Se on helppo ajatella sinun on hieno ilman matka kansi, ja useimmissa tapauksissa luultavasti päästä pois ilman sitä – mutta (ja se on suuri, mutta) otat suuren riskin, koska ei ole sitä paikallaan. Siksi sinun pitäisi nähdä se tärkeä investointi eikä yrittää säästää muutaman penniä ei saada sitä. Voisit vain olla se, joka tarvitsee sitä seuraavaksi.