Mukavien viikonloppujen Kerava

Mielikuvat Keravan ajanviettotarjonnasta ovat ehkä todellisuutta suppeampia. Jos kysyt keravalaiselta, mitä mukavaa tekemistä hänen asuinkaupungillaan olisi tarjota viikonloppuisin, vastaus voi sisältää annoksen huumorilla höystettyä sarkasmia. Paikallinen asukas saattaisi nimittäin kaivata ehkä enemmänkin vipinää, mutta ennakkoluuloton elämysmatkailijahan saa kursailemattomalla asenteellaan ilon irti retkestä kuin retkestä. Ehkä arkisen elämän keskeltä tulee lähdettyä kehnosti sellaisiin kotikaupungin paikkoihin, tapahtumiin ja tilaisuuksiin, joita kohtaan tuntee lähinnä välinpitämättömyyttä. Kaivautuminen Keravan kulttuuritarjontaan ei kuitenkaan ole mikään mahdoton tehtävä.

Keravan kirjasto

Kirjastoissa järjestetään toimintaa teemailtojen muodossa. Saman mallin mukaan toimii Keravankin kirjasto. Siellä tapahtumailtoja pidetään pääsääntöisesti arkena, mutta kirjasto on muutenkin hyvä paikka poiketa lauantaisin. Vaikka olisit vain maakuntamatkailemassa, etkä voisi lainata aineistoa, kirjastossa on vaihtuvia näyttelyitä, jotka näet ilmaiseksi. Kirjaston löydät osoitteesta Paasikivenkatu 12.

Taide- ja museokeskus Sinkka

Lauantaisin kulttuuri-ihminen pääsee Keravan Taide- ja museokeskus Sinkkaan suhteellisen pienellä pääsymaksulla. Museokortti ja Smartum-seteli käyvät myös maksuksi, ja alle 16-vuotiaat voivat omaksua kulttuuria maksutta. Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina sisäänpääsy on kaikille ilmainen, joten sunnuntai soveltuu museokäyntiin juuri sopivasti! Sinkan antia ovat vaihtuvat näyttelyt sekä luennot ja erilaiset tapahtumat.

Kerava-sali

Kerava-salissa tapahtuu ympäri vuoden. Ohjelmistossa on elokuvia, näytelmiä, konsertteja, tanssiesityksiä, seminaareja ja muita tapahtumia. Kerava-sali sijaitsee Keuda-talossa Paasikivenaukiolla.

Lapsille Liikuntakeskus PompIT

Palopellonkatu 7:ssä toimii lasten liikuntakeskus PompIT. Siellä alueen tulevaisuuden toivot viettävät viikonloppujaan touhun tiimellyksessä. Myös aikuisille Kerava tarjoaa liikuntamahdollisuuksia, joten ainoastaan pienten ihmisten iloa liikkuminen ei viikonloppuisinkaan Keravalla ole.

Keravan Crazy Day-tapahtuma

Keuda-talossa pidettävässä Crazy Day-tapahtumassa keravalaiset yritykset esittäytyvät niin paikallisille asukkaille kuin uteliaille elämysmatkailijoillekin. Helmikuussa 2018 kaupungin hullujen päivien teemoina ovat asuminen, rakentaminen ja hyvinvointi. Lauantaipäivälle ajoitettu tapahtuma on ilmainen.

Keravan kesä

Kesäisin Keravakin herää henkiin. Heikkilän kotiseutumuseo avautuu kesäsesongiksi, terassikausi alkaa, kesäiset kadut kutsuvat kiertelemään, luonto kukkii. Kaupungissa järjestetään enemmän tapahtumia, kun keskustan legendaarinen ulkoilma-areena Aurinkomäki on jälleen käytettävissä. Kerava on toiminut muutenkin aistinautintojen näyttämönä, sillä Valkosipulin Ystävät- Allium Sativum ry:n vuotuisia valkosipulifestivaaleja on järjestetty juuri Keravalla.

Heikkilän kotiseutumuseo

Keravan keskustan tuntumassa sijaitsee Heikkilän kotiseutumuseo, joka esittelee elämää 1800-luvulta 1930-luvulle. Itse päärakennus on peräisin 1700-luvulta. Museorakennusten lomassa on hauska käyskennellä kaikessa rauhassa ajatukset aikamatkalle suunnaten. Heikkilän kotiseutumuseon pihapiirissä päivä tosiaan sujuu leppoisasti.

Arskan” tapahtumat

Aurinkomäki on legendaarinen tapahtuma- ja kokoontumispaikka Keravan keskustan läheisyydessä. Paikalla on järjestetty vuosien saatossa useita erilaisia tapahtumia, joissa myös livemusiikilla on ollut vahva sija. Aurinkomäki on varattavissa ilmaiseksi, joten paikalliset aktivistit voivat hyvin järjestää siellä haluamaansa ohjelmaa. Jos et koskaan ole käynyt Keravalla, on visiitti Arskalla paikoillaan. Muutenkin Keravan kaupunkimiljöössä piisaa pällisteltävää. Paikallisten asukkaiden mielestä kotikulmat ja nurkat ovat varmasti tulleet liiankin tutuiksi, kun niitä kerran pakon edessä kolutaan päivittäin. Ulkopuolisen silmin Kerava näyttää sympaattiselta pikkukaupungilta, joka syttyy eloon, kun Aurinkomäellä tapahtuu.

Matka jatkuu Kellobaarin kautta

Viikonloppuisin Keravan yöelämä keskittyy muutamiin kuppiloihin ja aitoon oikeaan yöbaariin. Baarielämää voi kokea kaikissa kaupungeissa, eikä tuoppiin tuijottaminen sinänsä ole kovin kummoista ajanvietettä. Keravan juna-asemalla, kauniin asemarakennuksen vieressä sijaitsee Kellobaari, joka palvelee asiakkaitaan joka viikonpäivä. Baari sulkeutuu aiemmin kuin tavalliset ravintolat, mutta se ei haittaa, sillä Kellobaarin tiskillä ei olekaan tarkoitus nuokkua sammumiseen saakka. Pikemminkin se on nähtävyys, josta käsin voi suunnitella matkan seuraavaa etappia. Onko se koti, vai kenties jokin radanvarren lähikaupungeista? Mukavaa viikonloppua!