Hämeenlinnan nähtävyyksistä nauttivat kaikenikäiset turistit. Nämä ovat joitain Hameenlinnan suosituimmista nähtävyyksistä:

1. Hamen linna

Hamen linna on kaupungin näkyvin ja tunnetuin nähtävyys. Se antoi kaupungille myös nimen. Linna sijaitsee Vanajavedellä ja on peräisin 1200-luvulta, kun se rakennettiin. Linna on kokenut monia muutoksia vuosien varrella ja toiminut jopa instituutiona!

2. Sibeliuksen syntymäkoti

Jean Sibelius syntyi vaatimattomassa puutalossa Hallituskadulla. Nyt talossa toimii museo, joka kertoo jännittäviä tarinoita Sibeliuksen lapsuudesta. Hämeenlinnan vaatimaton puumökki on kiehtova pala Hämeenlinnan historiaa. Vanhat talot ovat harvinaisia tällä alueella.

3. Hämeenlinnan taidemuseo

Voit myös tutustua suomalaisen taiteen historiaan käymällä Hämeenlinnassa. Museossa on kattava kokoelma Suomen tunnetuimpien taiteilijoiden teoksia. Sekä Hugo Simbergin että Gallen-Kallelan teoksia voi ihailla.

Ota lapsesi mukaan Galleria ARX:iin, jos olet menossa Hämeenlinnaan. Tämä keskus on lasten ja perheiden näyttelyihin erikoistunut kulttuurikeskus nuorille ja perheille. Se on myös ilmainen vierailu!

4. Hämeenlinnan kirkot

Voit myös vierailla kaupungin kauniissa ja historiallisissa kirkoissa sen nähtävyyksien kautta. Nämä ja Hämeenlinnan lähistöllä sijaitsevat kirkot kannattaa ottaa kohdelistallenne.

Hämeenlinnan kirkko
Vanajan kirkko
Rengon ja Hauhon vanhat harmaakivikirkot

5. Museum Militaria

Yksi Hämeenlinnan suosituimmista nähtävyyksistä on sota- ja sotahistoriallinen museo. Se on Suomen suurin. Museossa on paljon nähtävää aikuisille ja lapsille. Siellä on monia jännittäviä ja vaihtuvia näyttelyitä, tapahtumia ja muuta toimintaa.

6. Käytävä

Hämeenlinnan vaikuttavin nähtävyys on Aulangon luonnonsuojelualue. Voit nauttia upeista maisemista eri poluilla tai rentoutua kylpylässä. Kauniita näkymiä voi myös ihailla lähistöllä sijaitsevasta Jykevan tornista.

Nämä Hämeenlinnan nähtävyydet ovat myös saatavilla.

Hämeenlinnassa on paljon nähtävää. Mutta on myös kiehtovia paikkoja kaupungin ulkopuolella. Nämä nähtävyydet ovat vain muutamia asioita, joita voit tehdä Hämeenlinnassa lomallasi.

Vanajanlinna on yksityisomistuksessa oleva linna, jossa on hotelli ja kylpylä.
Ahvenisto on harjualue, jossa on kaunis sauna, jonka voi vuokrata yksityiselle.
Tervaniemen virkistysalue – Ahveniston lähistöltä löytyy monia vaellus- ja pyöräilyreittejä.
Vankilamuseo – Suomen suurin vankilamuseo esittelee Hamen linnan vankilan historiaa.
Designmuseo Iittala: Iittalan lasitehtaan museo on loistava paikka tutustua brändin historiaan ja tuotantoon.

On monia asioita ympäri vuoden.

Parasta on, että Hämeenlinna tarjoaa monipuolista toimintaa ja on loistava lomapaikka. Tapahtumia järjestetään ympäri vuoden Hamen linnassa. Nämä ovat parhaat Hämeenlinnan Turpeet:

1.-23.5. Lasten lauantai on järjestetty tapahtuma, joka tarjoaa lapsille parhaita nähtävyyksiä ja viihdettä, kuten teatteria ja konsertteja
Hamen keskiaikaiset juhlat ovat aina kesällä
Pääsiäismarkkinat pääsiäisen aikaan
Joulukonsertit kirkoissa